EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Deel 8 : 1986  EVV viert 60-jarig bestaan.

We schrijven het jaar 1986. EVV maakt zich op voor de viering van haar 60-jarig bestaan. Een comité kreeg van het bestuur de opdracht om een groot feest te organiseren.

Het comité bestond uit Thom Pietemans (voorzitter), Piet Meevissen (secretaris), Jos Quadvlieg (penningmeester), Toon Meuwissen, Wim Slangen, Ralf van der Laak, Peter Hulzen, Martin Aerts , Jan Housmans en John Gehlen. 

Het feest werd gehouden van 4 t/m 8 juli in een groot paviljoen op de Nieuwe Markt. Dit was wel iets later dan de oprichtingsdatum (26 juni). Dat had te maken met het WK Voetbal in Mexico dat laatst juni de finalewedstrijden kende.

Voorafgaande aan het diamanten jubileum werd een  boek , getiteld  “Van de Valk tot de Bandert”, uitgebracht over de geschiedenis van EVV. Het eerste exemplaar ( 152 pagina’s ) werd door de drie samenstellers (Ad van den Bosch,  Jo van Tegelen en Jan Levels), aangeboden aan de twee nog in leven zijnde oprichters , Toon Lausen en Jos Kurvers.
Het boek verscheen in een oplage van 1500 stuks en ging grif van de hand.

Het feest zelf werd een doorslaand succes. Vijf dagen lang was het paviljoen afgeladen vol met als afsluitende klapper een (in die tijd zeer populaire) zeskamp.

EVV kon terug kijken op een geweldig  feest waarbij de Echter bevolking op grootse wijze aan had deelgenomen.

Van het feest werd door Ben Heijman een film gemaakt die men kan terugkijken via :

https://www.echterlandj.nl/aiovg_videos/echt-evv-60-jaar-1986/